9:30 - 17:30 bereikbaar op 020 - 210 13 03
De beste apps om video’s te bewerken op je smartphone

De beste apps om video’s te bewerken op je smartphone

Jij maakt waarschijnlijk regelmatig een filmpje met je smartphone. De camera’s van onze telefoons zijn zo goed dat we vaak geen videocamera meer nodig hebben om leuke video’s te kunnen maken. Heel handig, want je smartphone heb je altijd bij je. Bovendien kun je met je telefoon gelijk je filmpje editen en publiceren. Welke apps kun je hier nou voor gebruiken? We zetten de beste apps voor je op een rijtje.

 

Monteren op je smartphone

Je filmpjes zijn gemaakt met je smartphone, waarom zou je ze dan hier niet gelijk op monteren. Na het monteren kan je het ongebruikte videomateriaal meteen verwijderen, wat veel opslagruimte op je telefoon scheelt. Bovendien kan je na het monteren je filmpje gelijk op alle social media plaatsen.

monteren met je smartphone is ook erg fijn als de video actueel moet zijn en snel op diverse social media moet verschijnen. Je hebt niet altijd een camera en laptop op te monteren op zak, maar je smartphone heb je waarschijnlijk altijd bij je.

Een video-editor app kan van meerdere losse stukken film een vloeiend geheel maken. Je kunt met een goede app films inkorten en losse delen aan elkaar monteren. Ook kan je er muziek onder zetten, filters toepassen en tekst toevoegen.

 

Soorten apps

Er is een groot aanbod aan video edit apps op de markt. Zo veel dat we bij lange na niet over allemaal kunnen vertellen. Deze apps verschillen onderling onder andere in kosten; sommige apps zijn gratis, andere niet. Sommige apps zijn beschikbaar voor alle merken smartphones, maar er zijn ook apps die alleen voor iOS of Android zijn uitgekomen.

 

Functies

Los hiervan verschillen de apps ook in de gebruiksvriendelijkheid en het aantal functies wat ze bezitten. De beste apps hebben hier een goede balans in. Je kan er genoeg mee, maar er zitten ook weer niet zo veel mogelijkheden op dat je het overzicht kwijt raakt. En de app is zo duidelijk dat je er gelijk mee aan de slag kunt.

Wij maakten een overzicht van vijf apps die deze juiste balans hebben. We leggen de onderlinge verschillen aan je uit zodat je een zo goed mogelijke keuze kunt maken welke app het beste bij jou en jouw wensen past.

 

iMovie

Beschikbaar voor: iOS

Kosten: gratis

iMovie staat al jaren in de app store en is weinig veranderd sindsdien. Maar waarom een goed concept veranderen? Deze app is dan ook degelijk en is heel gebruiksvriendelijk.

Apples montage-app is super eenvoudig in gebruik. De bediening wijst zichzelf. Je kunt met een eenvoudige vingerbeweging video’s inkorten en verplaatsen.

Je hebt de keuze uit 10 video filters. En 8 thema’s met bijpassende titels en muziek. Op je video kan je slow motion en fast forward toepassen. Ook kan je gebruik maken van splitscreen en picture-in-picture effecten.

video editing imovie videobird

Magisto

Beschikbaar voor: iOS en Android

Prijs: gratis, met in-app aankopen. Maandabonnement vanaf € 4,99.

Deze app werkt snel. Je selecteert een aantal (delen van) video’s. Vervolgens kies je hier een sfeer thema bij en kiest een muziekje. En je video is al klaar om te delen.

Magisto maakt gebruik van artificial intelligence. Wat inhoudt dat de app zelf de beste stukken uit je beeldmateriaal vindt, en kan zien wat er bij elkaar past qua beeld. Verder herkent de app gezichten en heeft het meerdere filters en effecten. Met deze app kan je trouwens ook foto’s bewerken en foto’s gebruiken om er een filmpje van te maken.

Nadeel van Magisto is dat je eerst premium lid moet zijn om je filmpjes te kunnen downloaden naar je bibliotheek. Je kunt ze zonder te downloaden wel delen op social media.

video editing magisto videobird

Quik

Beschikbaar voor: iOS en Android

Prijs: gratis

Quik is ontwikkeld door GoPro. Quik lijkt behoorlijk op Magisto, maar is nog makkelijker te gebruiken en daardoor sneller. Bovendien zijn je filmpjes bij deze app wel gratis te downloaden naar je bibliotheek.

Je hebt keuze uit 26 stijlen die er allemaal super uitzien en leuke effects hebben. Quik is visueel erg sterk. Qua muziek voor onder je video heb je keuze uit 80 gratis nummers of je gebruikt een nummer uit je eigen iTunes bibliotheek.

Quik is vooral geschikt voor leuke aan elkaar plak en opleuk-filmpjes. Je kunt hiermee namelijk niet in lagen werken. Maar daardoor is de app ook heel snel: binnen een paar minuutjes heb je een filmpje klaar, die er professioneel en aantrekkelijk uitziet.

quik video editor app videobird

Clips

Beschikbaar voor: iOS

Prijs: gratis

Clips is van Apple, en daardoor alleen beschikbaar voor iOS. Je video’s kunnen worden opgeslagen in iCloud zodat je deze op al je idevices kunt gebruiken.

Waar je even rekening mee moet houden: deze app maakt alleen vierkante video’s. Heel handig voor social media, maar niet in alle gevallen zit je misschien op een vierkante video te wachten. Wat ook goed is om te weten is dat je niet kunt knippen in je filmmateriaal. Elk shot moet dus extra goed opgenomen worden, want je kunt er later niet meer aan schaven.

Bijzonder aan deze app is dat je live automatisch kunt ondertitelen bij je video. De app werkt met de spraakherkenning van je iPhone. Daardoor is het ook mogelijk om bijvoorbeeld live een voice-over in te spreken. De ondertiteling is mogelijk in verschillende talen en is achteraf aan te passen. Dat is ook wel nodig, want deze ondertiteling werkt niet altijd feilloos.

Verder heb je keuze uit veel leuke posters, effecten en stickers. En heel veel keuze uit muziek.

video editing app

YouCut

Beschikbaar voor: Android

Prijs: gratis

YouCut richt zich voornamelijk op het editen van video’s voor YouTube (alhoewel je video als hij klaar is ook prima gedeeld kan worden op social media).  Je kan dan ook heel veel aanpassen op het gebied van formaat, snelheid, kwaliteit en beeldratio.

Een pluspunt van deze app is dat je kwaliteit van je filmmateriaal erg hoog blijft, zelfs als je er voor kiest hem te comprimeren. En wat fijn is: geen watermerken in je video en geen banners in de monteer-app.

youcut video bewerken app videobird

Hobby vs. professioneel

Een video die gemaakt en gemonteerd is met een smartphone haalt het uiteraard niet bij een professioneel gemaakte video. Dat geeft helemaal niet, want deze filmpjes zijn snel en gemakkelijk te maken en te plaatsen. En daardoor ideaal voor social media.

Wil je het laten maken van je video liever uitbesteden? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact op met VideoBird. 

 

]