9:30 - 17:30 bereikbaar op 020 - 210 13 03
Waarom jij een instructievideo voor jouw bedrijf wilt

Waarom jij een instructievideo voor jouw bedrijf wilt

Tutorial, DIY, how to-video. Zomaar wat termen die allemaal gebruikt worden om een instructievideo aan te duiden. En dit soort video´s zijn populairder dan ooit. Waarom zou je een saaie handleiding door worstelen als je ook een duidelijke en fijne video kan kijken? We vertellen je alles over welke soorten instructievideo’s er zijn, wat de voordelen zijn én wat de meest effectieve vorm van een how to-video is.

 

Het doel van een instructievideo

Met een online instructievideo leg je je doelgroep op een duidelijke manier uit hoe ze iets moeten uitvoeren of hoe iets werkt. De bedoeling van een dergelijke video is dat de video iets uitlegt zodat het voor iedereen te begrijpen is. Zo is deze vorm erg geschikt voor:

  • het maken van handleidingen
  • het introduceren van een nieuwe dienst of een nieuw product
  • het demonstreren van een product
  • het laten zien van veiligheidsinstructies

Daarnaast kan een instructievideo ook educatief van karakter zijn. Bijvoorbeeld om complexe onderwerpen toe te lichten in het onderwijs of het bedrijfsleven.

 

Soorten instructievideo’s

Instructiefilms zijn er in allerlei soorten en lengtes. Er zijn drie soorten videoinstructies te onderscheiden: animatie, realistische en echte video’s. Bij animatie wordt gebruik gemaakt van getekende stijl. Daarentegen wordt er bij realistische video’s beelden in scène gezet, maar zijn deze beelden zo waarheidsgetrouw mogelijk. En als laatst de “echte video’s” zijn er sprake van visueel verslag van de handeling of de situatie.

Instructie animatie voor Dynasource

 

Video instructie type

Jouw video instructie kan statisch, dynamisch of interactief zijn.

Statisch houdt in dat je video vanuit één punt gefilmd is. Bij een dynamische video wordt het beste standpunt per situatie genomen, waardoor er verschillende standpunten in één video zitten.

Een interactieve video nodigt de kijker uit. Zo kan er tijdens de video gevraagd worden aan de kijker om een handeling of een mening. De kijker kan reageren op een vraag door middel van touchscreen, toetsenbord of muis.

 

Voordelen van een instructievideo

Een goede instructievideo kan erg effectief zijn. Mensen ervaren video als een fijne manier van kennisoverdracht. Visuele informatie wordt dan ook veel sneller opgenomen dan tekst, wel 600.000 keer volgens een artikel van De Ondernemer.

Bovendien wordt de aandacht van de kijker ook veel langer vastgehouden door video. Hierdoor is het mogelijk relatief veel informatie over te brengen in korte tijd.

Als jij jouw klanten met instructievideo’s antwoorden geeft op hun vragen, krijgen zij een positief gevoel bij jouw merk. Ze voelen zich door jou geholpen. Hierdoor ontstaat een goede interactie met de kijker.

Helemaal als je op regelmatige basis instructievideo’s plaatst. Hiermee laat je aan de klanten zien dat je een behulpzaam bedrijf bent, en geef je hen een betrouwbaar gevoel. Door je producten en diensten op regelmatige basis toe te lichten met een instructievideo, zal jouw doelgroep ook veel sneller vertrouwd raken met deze producten en diensten die je uitlicht.

Door sterke instructievideo’s te plaatsen op je website of op een online kanaal zoals bijvoorbeeld YouTube, heb je de kans om je expertise te kunnen laten zien. Ook aan een grote doelgroep, waardoor er potentie is om nieuwe klanten binnen te halen.

 

Sfeer- en instructievideo van Bosch Powertools, een serie van 16 video’s.

 

Financiële voordelen

En alsof dat nog niet genoeg voordelen zijn kan een instructievideo ook nog een financiële besparing opleveren. Wanneer er bij een klant onduidelijkheid is over (de werking) van een product of een dienst, zal deze gaan bellen en mailen.

Met het beantwoorden van deze vragen kan een klantenservice behoorlijk druk  zijn. Doordat klanten online een oplossing kunnen vinden voor hun probleem, wordt er dus tijd en geld bespaard.

Ook kan het enorm kostenbesparend zijn om eenmalig een duidelijke instructie of uitleg vast te leggen op video. Deze video kan vervolgens oneindig bekeken worden door de doelgroep waarvoor deze bestemd is.

Denk bijvoorbeeld aan een online lesmethode voor studenten, of een training voor medewerkers van gemeenten. Door een duidelijke instructievideo is er geen trainer nodig. Geen personeelskosten, dus een flinke kostenbesparing.

Bovendien kan je in de productie zelf al geld besparen. Zo plant Videobird vaak het filmen van  meerdere instructievideo’s op één dag. Hierdoor wordt er zo efficiënt mogelijk van mensen en materiaal gebruikt gemaakt.

Los van kosten besparen kun je de investering van video ook terug verdienen.

 

De meest effectieve instructievideo

Een kant en klaar formule voor de perfecte instructievideo is er natuurlijk niet. Het draait allemaal om de juiste balans tussen het beeld en de tekst.

Er zijn een aantal  aspecten waar je video aan moet voldoen om effectief te zijn. Een instructievideo moet vooral duidelijk zijn. Deel je informatie daarom op in korte delen met tussenshots. Zo houd je de aandacht van de kijker er goed bij. En niet onbelangrijk: gebruik korte zinnen.

Hoe meer zintuigen je van de kijker betrekt bij het kijken naar de instructie, hoe beter de informatie blijft hangen. Daarom is het goed om gesproken woord af te wisselen met beeld.

Maak hierbij ook steeds duidelijk op welk deel van het scherm gefocust moet worden. Licht een gedeelte uit, laat een gedeelte bewegen of zoom in. De kijker vindt het fijn om aan de hand genomen te worden waar hij zijn aandacht op moet richten.

 

Instructievideo van een fitnessapparaat

 

Laat Videobird je helpen met jouw instructievideo

Bij het maken van een sterke en effectieve instructievideo moet je natuurlijk met nog meer factoren rekening houden. Zo moet de de video visueel aantrekkelijk zijn, zowel qua locatie/studie als de complete grafische stijl van de video. De achtergrond en vormgeving van de video moeten de boodschap versterken, en niet de kijker afleiden van de instructie die je wilt geven.

Ook is het belangrijk dat je video een logisch intro en verhaal gecombineerd met de juiste ondersteunende beelden bevat.

Videobird heeft de afgelopen jaren veel instructievideo’s voor haar klanten mogen maken. Wij helpen jou dan ook graag met het maken van de perfecte instructie video voor jouw bedrijf.

Onze instructievideo-expert Bram Rost helpt je graag verder. Je bereikt hem door te mailen naar bram.rost@videobird.nl of te bellen naar Videobird 020 210 1303.

 

Bram Rost instructie video

 

]